dinsdag 4 oktober 2016

Scheermes


Ik moet wat bekennen, ik heb wéér wat gekocht. Ben wel lekker bezig hoor :) Naar aanleiding van mijn stukje over minder afval in de badkamer zat ik nog eens over scheermesjes na te denken. Ik gebruik altijd een houder met verwisselbare kop, meestal iets van kruidvat eigen merk uit de mannenlijn (want is goedkoper voor hetzelfde).

Maar ik ben al jaren niet zo tevreden, het is altijd nog best prijzig en je gooit nog veel weg. Bovendien vind ik het slecht schoon te maken. Inmiddels heb je scheerkoppen met 6 mesjes, wacht wat? Waarom in hemelsnaam? Overdreven gedoe. Dus ik was eigenlijk op zoek naar een Jack the Ripper scheermes als alternatief, want ja weet ik veel.


Blijbaar niet, want ik kende deze helemaal niet. De voorloper van onze wegwerpmesjes, waarschijnlijk nog niet zo lang geleden in algemeen gebruik. Je koopt een keer een houder voor wat meer geld, deze houder is van duurzame en goed recyclebare materialen gemaakt. Ik kocht deze voor €20,- online, de kop is van rvs en de steel van aluminium. Hij is iets kleiner dan een standaardmesje, de steel is 8.5 cm lang maar ligt heel lekker in de hand. Vervolgens hoef je alleen maar mesjes te kopen, deze mesjes bevatten geen plastic en zijn zeer goed te recyclen. Nog mooier is dat je voor 100 mesjes slechts €10,- betaalt! En dat je gladder scheert als met 6 mesjes van een ander merk ;)


Dus winst voor het milieu en winst voor je portomonnee! En nu we het toch over scheren hebben, gebruik in plaats van schuim of gel in een bus gewoon een stuk zeep. Je kan een blok speciale scheerzeep kopen, maar het kan ook prima met (restjes) gewone zeep. Opschuimen met een kwast en scheren maar!

9 opmerkingen:

  1. Oh, waar heb jij die gekocht? Heb zoiets al een paar keer willen bestellen maar dan waren de mesjes uitverkocht, waren de verzendkosten superhoog enzovoort.
    Gevoeliger delen scheer ik altijd met een beetje amandelolie. Ja en een scheermes dus. Maar geen idee of deze messen dat fijn vinden. Staat er daarover iets in een gebruiksaanwijzing toevallig?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij deze aanbieder Via ebay
      http://www.scherenprofi.com/epages/61241218.mobile/de_DE/?ViewAction=View&ObjectID=4470499&PageSize=5

      Deze advertentie
      http://m.ebay.de/itm/NTS-Kompakt-Rasierhobel-Nassrasierer-10-SOUPLEX-Rasierklingen-aus-Solingen-V200-/231772003957?nav=SEARCH

      Bij de mesjes zit geen gebruiksaanwijzing, misschie even vragen aan de leverancier. Als je wilt bestellen en ze niet naar het buitenland leverancier mail me dan even, dan kan je ons adres gebruiksaanwijzing en stuur ik het door.

      Verwijderen
  2. Wow, waar heb je die gekocht? Ik ben echt heel erg benieuwd, want die mesjes die ik nu heb, worden altijd zo snel bot - en zijn duur om te vervangen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zie hierboven. Mesjes zijn universeel en kan je daarna van elk merk bestellen.

      Verwijderen
    2. Die mesjes zijn bij iedere drogist te krijgen, kijken bij de scheerspullen voor mannen. Ook barbieren verkopen deze scheermessen in allerlei prijsklassen.

      Verwijderen
  3. Ik dacht even dat je aan het open scheermes ging, en zelf ging slijpen.
    Slijpen is iets wat ik ondertussen heb geleerd,zowel van outdoormessen, keukenmessen, tuingereedschap, zagen en de zeis(hoewel dat laatste haren heet en met een hamertje gaat)
    Wat heel belangrijk is bij scheermesjes is dat je na het scheren even een paar halen doet met het mes in de andere richting dan waarmee je geschoren hebt. Voordat je hem opbergt. Dit tegen de richting in halen zorgt dat miniscule haakjes verdwijnen en het mes scherper blijft.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Daarin ben ik dan weer heel goed voor het milieu bezig. In de loop der jaren zijn de okselharen donsjes geworden en die haal ik 1-2x per jaar weg.
    Bikinilijn elke maand en doe dan wel 3x met zelfde ww-mesje.

    Benen en armen hoeven niet gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er zijn diverse webwinkels gespecialiseerd in scheermessen en accessoires. Ik heb een online gekocht met een proefpakket met verschillende mesjes, want je kan het beste even testen welk merk mesje het fijnste scheert. Op aandachtigeblog schreef Desi een tijdje terug ook iets over een dubbelzijdig veiligheidsmes: http://www.aandachtigeblog.nl/old-school-scheermes/ . Misschien dat je er iets aan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je zegt goed te recyclen, stuur je je gebruikte mesjes ergens heen? Of kunnen deze gewoon in de prullenbak.

    Ik heb al mijn spullen via bol.com super handig super snel en niet duur!

    BeantwoordenVerwijderen